onsdag 15 juni 2011

En dag i Bromma..

Fläderblomssaft på "mojsning"

Recept:

Ingredienser

30 st fläderblomsklasar
3 st stora citroner
1.5 liter vatten
1.5 kg strösocker
50 g citronsyra

Gör så här


1. Lägg blomklasarna i en rostfri hink eller en stor bunke som rymmer minst 5 liter.
2. Borsta citronerna i varmt vatten och skiva dem tunt. Lägg ner skivorna tillsammans med fläderblommorna.
3. Koka upp vattnet och rör ner socker och citronsyra.
4. Häll den heta vätskan över fläderblommor och citronskivor.
5. Täck med lock och låt saften stå i 3 dagar. Sila den och häll upp den på väl rengjorda flaskor.
6. Förvara i kyl. (Den kan också frysas för längre hållbarhet)



 Nyinköpt nappliknade mojeng som Elin kan suga på för att få i sig, mat/mellis/frukt.
Mycket roligt tyckte Elin.. Mycket KLADDIGT tyckte mamma....
 Så Elin fick ta ett bad i diskhon... Vilket man oxå tyckte va himmla kul!
Ny matta levererad.. har inte riktigt bestämt mig för om/hur mycket jag tycker om den.. men man vänjer sig.. har väntat ca 3 månader så nu får jag vara nöjd!

2 kommentarer:

  1. Härligt me flädersaft och gott me puré och mattan...är lite ovanlig och speciell men... fin tror jag!!
    puss mamzen

    SvaraRadera
  2. Mattan ser ut att passa hur bra som helst hos er tycker jag!!!! Ser så himla hemtrevligt ut hos er.

    Ni trivs antar jag?

    Ha en mojsig dag med söt-Elin.

    Kram Kakan

    Kul med ny layout tycker jag!

    SvaraRadera